Saltant la línia: Ha arribat el 'Santo Padre'

19 d’ag. 2011

Ha arribat el 'Santo Padre'

Benet XVI a la plaça Cibeles de Madrid
No hi ha dubte, la polèmica del moment és la visita del Papa a les Jornades Mundials de la Joventut catòlica a Madrid. El Papa ja és aquí, i no ens ha sortit de franc, per molt que li pesi a en Sergio García Lobo. Fins i tot l'SGAE s'ha apuntat a la festa eximint de pagaments d'autoria les JMJ. I és increïble, eh? Ha estat arribar aquest bon homonet (recordem que ha passat per les Joventuts Hitlerianes) i a tothom li ha pebgat per dir dois. Podem començar, per exemple, per la insigne (també és un dir) presidenta de la Comunitat de Madrid, donya Esperanza Aguirre que ha declarat al seu 'twitter' que:
"La igualdad, dignidad, libertad... los ha traído el cristianismo. Que no se crean que los ha traído Karl Marx."
De moment, la meva hipòtesi és que l'aigua privatitzada de Madrid li ha pujat al cap i ha confós a Marx amb les xocolatines.
Per altra banda, Benet XVI ha declarat que:
"Se constat una especie de eclipse de Dios, una cierta amnesia, más aún, un verdadero rechazo del cristianismo."
Ara ve una reflexió personal, avís. Com no vol el Papa que ens pregui l'amnèsia si la igualtat que diu n'Espe que ha duit el cristianisme es fa tan palesa amb creences com les que mostra aquest enllaç d'aquí? Com ens pot dir el pupil d'aquesta senyora i president de les Noves Generacions de Madrid, Pablo Casado, que els esquerrans són uns carques si ells defensen la mateixa església que està en contra de l'ús del preservatiu? Com pot un Estat aconfessional ajudar a finançar l'arribada d'un líder religiós i, endemés, reprimir els que exigeixen que no es faci?
Bé, bona gent, això és tot. No em vull encendre. Gràcies per llegir Saltant la línia i perdonau la tardança, he estat uns dies ocupat.

5 comentaris:

  1. Hola!

    Soy Sergio García Lobo, mal que te pese no es cierto que las JMJ sean un gasto para el contribuyente, hasta lo ha dicho el Gobierno que es socialista, ateo....asique creo que ya no tenéis ninguna base para oponeros, las JMJ van a producir 100 millones a los comercios, más 30 millones vía impuestos para el Estado asique salen ganando, el anticlericalismo os ciega pero lo siento, que se reunan 2 millones de personas no es casualidad es porque creemos en algo, en algo muy grande, que jamas llegarás a entender, la fe es un don y si tú no lo tienes....
    Sólo pedimos respeto, al igual que se respeta cualquier tipo de creencias o ideología, si hubiese algún tipo de financiación lo entendería pero no es así.

    Jamás se ha organizado manifestaciones contra las fiestas del orgullo hay y eso si que se lleva subvenciones de la comunidad pero claro la izquierda está callada ahí y no dice nada de nada.

    ResponElimina
  2. Hola, durant aquests dies de psicosis, vull dir, de fe exaltada a Madrid, m'he fet unes quantes preguntes i les he intentat resoldre. Algunes afavoreixen la visita papal. La majoria, però, posen amb evidència la pocavergonya que de nou mostren tota casta de líders religiosos i polítics.

    Podríem començar pel propi nom de l'esdeveniment: Jornades Mundials de la Joventut. Sí, sí, joventut; Benet XVI al capdavant de la joventut mundial. Això per una banda, per l'altra: quina casta de joventuts? les que s'oposen a l'ús del preservatiu? les joventuts que si són violades hauran de carregar amb un infant perquè no podran avortar? Desconec de quina manera poden introduir-se dins una mentalitat jove els principis de la fe catòlica, quan és obvi que el preservatiu és necessari com l'aire que es respira, per un motiu molt simple (entre molts d'altres): la repressió sexual provoca conductes abusives molt perilloses i d'això a l'eucaristia en saben molt, si no que ho demanin a les 25.000 víctimes d'Irlanda.

    Resolt l'assumpte de les sigles JMJ, aclucaré un ull als joves catòlics, però no vos emocioneu, va amb doble intenció. S'han dit barbaritats (o almanco per jo ho són) pel tema de les subvencions de l'estat. Jo no he llegit a cap constitució que els diners públics hagin d'anar a satisfer els interessos del 100% dels ciutadans del país. Si un acte reuneix a 2.000.000 de persones com aquí s'ha dit, crec que és motiu més que suficient perquè l'estat hi intervengui. L'estat subvenciona a Joves de Mallorca per la Llengua, que se'ls gasta amb Acampallengües que no interessen a tota la població, però és que de vegades les subvencions han d'anar adreçades a satisfer els interessos d'una minoria. L'argument aquest de "si vivim en un estat laic, no s'ha de subvencionar la visita del Papa" me pareix ridícul, així de clar. Una altra cosa molt diferent és parlar de quantitats. Són desmesurades aquestes quantitats? existeixen interessos al darrere?
    Vull acabar aquest punt plantejant una qüestió futurista (pura ciència ficció) i és: que passaria si l'Estat posés un cèntim per la visita d'un líder religiós musulmà? jo dic que en Rouco s'immola a la Moncloa.

    Per acabar, només comentar que pareix mentida que al segle XXI existeixin encara les religions i siguin recolzades, sobretot una com la cristiana, que ha provocat els conflictes més diversos, que és un instrument de repressió i que ja no té cap tipus de sustent en una societat moderna. Convid a tots els creients a llegir-se la Bíblia i seguidament la Teoria de l'Evolució de Darwin i entenguin la diferència entre ciència i ciència ficció (o com ara està de moda dir: metafísica).

    Esper no haver deixat "Títere con cabeza".

    P.D.: N'Esperanza Aguirre no l'anomèn perquè fins ara he intentat semblar un individu civilitzat i no vull treure les aspiracions terroristes que em provoca aquesta figura.

    ResponElimina
  3. En Mateu Xurí, glosador mallorquí, ha publicat una glosa que m'ha arribat a s'ànima, referent a "s'eclipse de Dios" que diu el Papa:

    ‎"Eclipsi de Déu"

    Jesús sí que parlaria
    d'un gran eclipsi de Déu
    veient que el predicar seu
    ha perdut tot quan tenia.
    Faria qualque heretgia
    Jesús, si fos a Madrid?
    No crec que trobàs sentit
    a l'Església cristiana,
    tan pomposa i tan ufana
    i tan buida d'esperit.

    (Mateu Matas 'Xurí')

    ResponElimina
  4. En Mateu és un ésser superior poèticament parlant. Gràcies per sa contribució, he oblidat mencionar-la, però la havia llegida. Això, gràcies i gràcies per llegir Saltant la Línia. A la resta, també moltes gràcies per les vostres contribucions i comentaris.

    ResponElimina