Saltant la línia: El Pla d'Anonymous

2 d’ag. 2011

El Pla d'Anonymous

POST EN CASTELLANO AQUÍ

Anonymous és una comunitat virtual que no respon a cap patró d'organització preestablert, no pertany a cap organització o entitat, no té líder, no disposa d'un canals interns clarament establerts i fonamenta el seu funcionament en el concepte de hive mind o ment d'eixam, és a dir, un grup de persones pensant com una de sola, una mentalitat col·lectiva que actua amb grup i amb una organització totalment horitzontal. Aquesta comunitat de hacktivistes  té llums i ombres pràcticament a parts iguals. Han solucionat casos de maltracte animal i ciber-assatjament, han defensat a ultrança la llibertat, han combatut la censura, han trobat infiltrats i traïdors entre els seus, han robat informació confidencial, han estat perseguits i detinguts a diferents països del món (entre ells, l'Estat espanyol), han col·lapsat pàgines de governs, bancs i altres institucions... 
Anonymous s'organitza amb operacions. Qualsevol que entri en els canals Anonymous (un bloc, els xats, les diferents webs, els documents col·lectius, etc.) pot fer una proposta per posar en marxa o col·laborar en les que ja existeixen a fi de difondre-les, canviar-les o millorar-les. 
Les principals reivindicacions d'Anonymous és la llibertat d'expressió i la privacitat a la Xarxa. També combaten abusos mediambientals, governamentals, empresarials, socials, econòmics, bancaris, etc.
El darrer paquet d'operacions d'Anonymous ha estat anomenat The Plan, el Pla, i diuen que durarà aproximadament un any i estarà dividit en tres fases. La primera fase ja ha començat i consisteix en fer arribar el missatge, sumar adeptes i culturitzar la gent incentivant la recerca i el mètode autodidacte. Entre d'altres, Anonymous ens anima a fer-nos les següents preguntes i mirar de resoldre-les amb els mitjans que tenguem a l'abast:

  • D'on vénen la informació, les coses, l'energia i el menjar que consumeixes?
  • Com podem detectar el control i la censura moderna?
  • Com funciona l'economia mundial?
  • Quines són les majors corporacions i aquè es dediquen?
  • Quin són els problemes reals del món i els seus símptomes més clars?
Ja vaig dir que un dels objectius de Saltant la línia era precisament aquest, donar coses a conèixer, fer pensar a la gent i ajudar a que surti de la "ignomínia cultural i absurda", així que aniré emprant aquest bloc com a quadern de bitàcola per compartir amb el món les meves pròpies indagacions sobre els temes que Anonymous ens suggereix. 
Per acabar, us convid a veure algun dels vídeos que es poden trobar a YouTube sobre el Pla.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada