Saltant la línia: Cop de constitució

2 de set. 2011

Cop de constitució

Fart de sentir parlar sobre la reforma de la constitució i que em sonàs tot a xinès vaig llançar-me a l'aventura d'aclarir de què punyetes anava la cosa. Si la pregunta és si hi ha per queixar-se, la resposta és sí. Si la pregunta és si hagués pogut ser pitjor, la resposta és també, però me'n fot.
La reforma de l'article 135 de la Constitució Espanyola preveu limitar el sostre de dèficit estatal i ajustar-lo al que dicti la normativa europea de torn. Abans de traduir això a una llengua entenedora per qui no estigui posat en la matèria, permeteu-me fer un raonament. En Zarkozy i na Merkel estan darrera la Unió Europea; en Zarkozy i na Merkel són uns venuts de la política a les ordres del mercat; posant la Constitució Espanyola 'a les ordres' de la UE la posam al servei dels mercats. Sí, ja sé que sona radical i que la UE no és el dimoni, però és prou clar que en aquesta part de la política dels 27 hi ha molt que retreure'ls.
Què vol dir en realitat limitar el sostre de dèficit estatal? Molt fàcil. Vol dir limitar el que l'Estat gastarà en la nostra educació, la nostra sanitat, les prestacions socials, la investigació, etc. Qui vol això? Jo no.
Si analitzam, per una altra banda, la legitimitat moral de la modificació de la Carta Magna la cosa s'agreuja bastat (sí, encara es pot agreujar més... pareixia mentida). Ara tenim un text constitucional que regeix sobre tots nosaltres i que no hem votat ni elegit nosaltres. És súper democràtic, no és ver?
Ja per acabar, vos recoman un parell (foraster, dos) d'articles sobre el tema. Per una part, Hipocresia constitucional, de Pau Alabajos (cantautor valencià) al seu bloc; i per l'altra, Reforma de la Constitució, de Ramon Farré al seu bloc Coca de recapte.
Això són opinions, si el que voleu veure és l'article modificat en si, està disponible aquí. Per cert, i això és important, aquí mateix, a la dreta, teniu un banner fer firmar en contra de la reforma constitucional. 
Ja per acabar, heus aquí un vídeo explicatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada